جهت گیری

arrow-to-left
تشریح معیار 2 : فرهنگ سازمانی و رهبری
arrow-to-right

هر فردی که در سازمان وظیفه برنامه‌ریزی هدایت و کنترل فرد یا افرادی را بر عهده دارد، رهبر محسوب می‌گردد. در این مدل رهبری فراتر از نقش به عنوان یک رفتار باید در سازمان نهادینه گردد. یک رهبر ضمن برخورداری از نگاهی آینده نگارانه، باید زمینه پیشبرد اهداف راهبردی و تحقق نیازها و انتظارات کلیه ذینفعان را فراهم نماید. رهبر باید فرهنگ سازمانی را به گونه‌ای طراحی نماید که در سراسر اکوسیستم، رفتارهای مطلوب کلیه سطوح کارکنان به عنوان الگو شناخته شود.

ellipse
زیر معیار 1-2

فرهنگ‌سازی همسو با مبنای وجودی و ارزش‌های سازمانی

chevron-down
2-1-1

رهبران فرهنگ سازمان را درک نموده می‌نماید تا با مبنای وجودی سازمان همسو و از یکپارچگی فرهنگ سازمانی می‌نمایند.

2-1-2

رهبران ارزش‌های سازمانی را تعیین و هنجار‌ها و رفتار‌های مطلوب را تعریف می‌نمایند و از طریق رفتار و تصمیمات خودرا به صورت شفاف در میان ذینفعان درون و بیرونی ترویج می‌نماید.

2-1-3

رهبران کدهای رفتاری و مصادیق اجرایی را برای اطمینان از عملکرد اخلاقی همسو با ارزش‌های سازمانی تعریف، کنترل و هدایت نموده و نظام‌های ارزشیابی عملکرد، پاداش و تقدیر را با آن یکپارچه می‌نمایند.

2-1-4

رهبران همواره نگاه مسئولانه به چالش‌های محیط زیستی و کمبود منابع را به کارکنان گوشزد می‌نمایند.

2-1-5

رهبران برای تحقق آینده پایدار، الگوی نمونه موجود در اکوسیستم را شناسایی و پیاده سازی و ترویج اقدام می‌نمایند.

زیر معیار 2-2

ایجاد زمینه‌های لازم برای ایجاد تغییرات

chevron-down
2-2-1

رهبران تغییرات مورد نیاز سازمان را شناسایی و اولویت‌بندی نموده و ذینفعان کلیدی را نسبت به نحوه‌ی اجرا و اثرات آن آگاه می‌نمایند. در صورت لزوم ذینفعان را در اجرای تغییرات مشارکت می‌دهند.

2-2-2

رهبران سازمان محیطی را ایجاد می‌کنند که در آن یادگیری از اشتباهات احتمالی در مسیر تغییر و شرایط برای آزمودن فراهم و میسر باشد.

2-2-3

رهبران منابع مورد نیاز و دانش لازم برای ایجاد تغییر و کنترل اثرات آن را فراهم نمایند.

2-2-4

رهبران اطمینان حاصل نمایند که تغییرات همسو با مبنای وجودی و استراتژی‌ها به شکل اثربخشی اجرا شده و در سازمان نهادینه شده است و تجارب حاصل از آن را برای به کارگیری در تغییرات آینده ثبت می نمایند.

2-2-5

سازمان ساختار سازمانی خود را برای خدمت و سرویس بهتر به مبنای وجودی، چشم‌انداز و استراتژی خود، ایجاد و مستقر می‌نماید و بر اساس چالش‌ها و فرصت‌های اصلی پیش‌بینی شده، رویکردهای نوآورانه را برای سازگاری با طراحی سازمانی فعلی، در نظر می‌گیرد.

2-2-6

سازمان رویکردهای کاری چابک را ایجاد و به کار می‌گیرد و همزمان ثبات و پایداری لازم برای مدیریت عملیات جاری و روزمره را فراهم می‌نماید.

زیر معیار 3-2

توانمندسازی برای خلاقیت و نوآوری و ارج نهادن به آن

chevron-down
2-3-1

رهبران لزوم تمرکز بر خلاقیت، نوآوری و تفکر دگراندیشانه و کارآفرینی سازمانی را برای تحقق مبنای وجودی و استراتژی‌های سازمان درک می‌نماید و تعهد و حمایت عملی خود از آن را به سازمان نشان می‌دهند.

2-3-2

رهبران سازمان فرهنگ تشویق، خلاقیت، نوآوری و تفکر دگر اندیشانه را توسعه داده و به دنبال یادگیری و به اشتراک گذاری تجارب موفقیت‌ها و شکست‌ها با دیگران هستند.

2-3-3

رهبران سازمان برای شناسایی فرصت‌های خلاقیت، نوآوری و بهینه کاوی را در شبکه‌های یادگیری و همکاری حضور مستمر داشته و فعالیت می‌نمایند.

2-3-4

رهبران سازمان در برنامه‌های نوآوری و تحول سازمانی ایجاد توازن و توسعه پایدار را با توجه به ابعاد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی مبنای تصمیم گیری قرار می‌دهند.

زیر معیار 4-2

ایجاد اتحاد، تعهد و یکپارچگی در ارتباط با مبنای وجودی سازمان، چشم انداز و استراتژی

chevron-down
2-4-1

رهبران سازمان اطمینان پیدا می‌کنند که مبنای وجودی سازمان، چشم انداز و استراتژی با ذینفعان کلیدی در میان گذاشته و محیطی مبتنی بر اعتماد، اطمینان و گشودگی ایجاد شده است.

2-4-2

رهبران سازمان بازخوردهای صادقانه در مورد ابعاد مختلف مبنای وجودی سازمان، چشم انداز و استراتژی را دریافت و تشویق نموده و نقش و اهمیت حفظ تعامل تنگاتنگ با آنان را تشریح می‌نمایند.

2-4-3

رهبران سازمان از آگاهی ذینفعان کلیدی در زمینه اهمیت همسو بودن با مبنای وجودی سازمان، چشم انداز و استراتژی اطمینان حاصل می‌کنند.

2-4-4

رهبران سازمان به منظور کمک به نهادینه کردن رفتارهای مطلوب، هرگونه موفقیت‌ را تقدیر می‌کند و ارج می‌نهد و با ذینفعان کلیدی در میان می‌گذارند.

ellipse
frame