میزان رقابت در میان صنایع و بنگاه های اقتصادی باعث رشد و بقای هر کشوری می باشد. قدرت رقابتی و فرایند حرکت صنایع کشور به سوی اقتصاد جهانی می تواند در رشد صنعت و اقتصاد کشور تاثیر بسزائی داشته باشد. از این رو هر بنگاه اقتصادی و یا صنعتی باید به منظور بقا در اقتصاد جهانی برای افزایش قدرت رقابتی خود تلاش کند، بررسی ها نشان داده است که فعالیت ها و صنایع رقابت پذیر از رشد فناوری و تکنولوژی روز دنیا بهره گرفته اند، تعیین شاخص های رقابت پذیر و قابل دسترس برای تعالی در صنایع یکی از مهمترین ارکان در تعالی سازمانی می باشد.

امکان دسترسی گسترده به بازارهای جهانی در دنیای امروز موجـب گـسترش حجـم مبـادلات بين المللي و ترغيب بيشتر كشورها براي پيوستن به این بازارها شده است. از اين رو، كـشورها و بنگاهها نيز براي برخورداري از فرصتهاي موجود در بازارهـاي جهـاني، خـود را ملـزم بـه تبعيـت از استانداردها و رعايت قوانين و مقررات مربوطه مي دانند، زيـرا در غيـر ايـن صـورت، بـا آسـيبهـاي جبران ناپذيري مواجه خواهند شد. 

لازمه حضور و ماندگاری در صحنه رقابت های داخلی و خارجی مستلزم آگاهی و تبعيـت از كنوانسيونها و توافقات داخلی و بين المللي براي هر كشور و شركت در رقابت بـر اسـاس اسـتانداردها خواهـد بود. 

علاوه بر همه این موارد، رقابت آزاد و لزوم بقا، موجب نوسازي تجهيزات كارخانجات و منابع توليدي، تطبيـق با محيط و انعطاف پذيري، رشد دانش و مهارتهاي كاركنان، بهبود مديريت و مـواردي از ايـن قبيـل خواهد بود. 

 

چرا تعالی سازمانی؟

تمایل به پیشــرفت، تقویت نقاط مثبت و رفع نقاط منفی همواره باعث رشد و تعالی در تمامی مراحل زندگی بوده است، و همین امر انسانها را وارد رقابت می کند. 

 بدون شک پایش هدفمند و ساختار یافته عملکرد یکی از اجزای لازم برای ارتقا مداوم کیفیت است.

آگاهی از مزیتهای موجود در صنعت سرامیک و تعیین رجحان هر یک از فعالیتهای تولیدی، اولا به هدایت سرمایه گذاریهای دولتی به سمت فعالیتهایی که سود آوری و اشتغالزایی بیشتری دارند کمک می کند، ثانیا: به هدایت صحیح سرمایه گذاریهای بخش خصوصی در این صنعت کمک می کند. 

شناسایی جایگاه هر بنگاه اقتصادی در بین سایرین برای همه از جمله سیاستگذاران و تصمیم گیرندگان در سطح کلان کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در اکثر موارد تعالی سازمانی در تعیین شاخص ها بیشتر از شاخص های کلان تولید، اشتغال، سرمایه گذاری و موارد مشابه استفاده شده است. 

با توجه به جایگاه صنعت سرامیک در کشور و سطح بین المللی و روحیه رقابت پذیری بالا در این صنعت، صنعت کاشی و سرامیک در کشور ما پتانسیل خوبی برای سنجش عملکرد و ایجاد مقایسه در سطح ملی و بین‌المللی را داراست، تعالی صنعت کاشی و سرامیک نیازمند قواعد و مقررات پذیرفته شده و ابزارهای مناسب می باشد. 

ما در نشریه کاشی و سرامیک در کنار تیم علمی و کارشناسی قدرتمند در حوزه تعالی سعی بر این داریم که بتوانیم با شناسایی شاخص ها و ابزارهای مناسب جهت تعالی صنعت کاشی و سرامیک در کشور و همچنین بررسی نظام های رایج تعالی و نشان دادن نقاط ضعف و قوت کارخانجات کاشی و سرامیک با کمک و همراهی صاحبان صنعت گامی بزرگ در جهت رشد و تعالی این صنعت برداریم. 

 

نسرین احمدی 

سردبیر دبیرخانه جایزه تعالی صنعت کاشی و سرامیک (تکس)

frame